Eilandgevoel

Ik schreef eerder al over het zalige nietsdoen. Is me de afgelopen weken, misschien zelfs wel maanden, totaal niet gelukt. Tot gisteravond.

We zitten op een eiland en dat is altijd een goed gevoel. We hebben een heerlijk huisje, guur weer, een bad en een open haard. De late namiddag lopen we op het strand, genietend van de zee, de lucht en de wind. Indy huppelt ver vooruit, zoekend naar haar frisbee. Terug in het huisje warmen we lekker op, het vuur aan en de verwarming hoog.

Ruth frummelt aan het krakkemikkige radiootje, waar geen geluid uit komt. Ik zet de tv aan, hopend dat we op die manier naar een muziekzender kunnen luisteren. Via youtube komen we op allerlei verschillende muziekvideo’s terecht. We ontdekken de NPR tiny desk concerts (tip!) en de avond is gevuld. Fijne muziek, fijne gesprekken en het heerlijke gevoel van totale ontspanning. Niets meer hoeven, niets meer moeten, zalig nietsdoen.

Ik ga dat eilandgevoel vasthouden en ook thuis zalig nietsdoen. Hopelijk, want in ons nieuwe huis wachten nog honderd en een klusjes. Maar dan juist! Want in alle drukte, moetjes, taakjes en klusjes, is ontspannen zo belangrijk.