See, this is what I am like

Vanuit het niets wordt mijn muts van mijn hoofd afgetrokken en weggeslingerd. Ik kijk om en precies op dat moment krijg ik een pets in mijn gezicht. Ik schrik een tweede keer. Ik stap van mijn fiets. Mijn nieuwe muts ligt op straat. Ik pak ‘m op en stop ‘m in mijn tas.

Ik ben een jaar of 11, 12. Ik fiets van school naar huis. Ik draag mijn nieuwe jas, die ik zo mooi vind en waar ik zo blij mee ben. Ik heb ‘m samen met mama gekocht. Een beige/taupe kleurige jas, met een paarse binnenkant. Het is een 3-in-1 jas. Een paars vest, een beige jas wat samen een lekkere warme winterjas is. Ik heb er een paarse sjaal bij, paarse handschoenen en een paarse muts, waar een klepje aan zit. Een pet-muts. Ik voelde me zo mooi.

Mijn pet-muts heb ik daarna nooit meer opgezet.

Ik draag niet gauw een muts, een pet of een hoed. Heb ik geen hoofd voor, heb ik mezelf jarenlang verteld. Ik vind het prachtig! Probeer er af en toe eentje uit, in een winkel, maar hang deze dan ook weer snel terug. Geen pettenhoofd. Wanneer ik vrouwen met een hoed zie, vind ik dat zo bewonderenswaardig. Dat ze zo zichzelf durven te zijn. Zo’n statement durven te maken. Zich zo niets aantrekken van wat anderen vinden.

De laatste paar maanden zit ik in mijn paradijsvogelfase. Een heerlijke, maar soms angstaanjagende periode, waarin ik mijzelf opnieuw ontdek en vooral veel meer laat zien aan de buitenwereld. Waar ik meer ga staan voor wie ik ben en probeer te leven vanuit trouw zijn aan mezelf. Van binnen gebeurt er veel – heel veel. Mijn buitenkant verandert mee.

De herinnering aan twee meiden die mijn muts afpakten, weggooiden en mij daarna in mijn gezicht sloegen, kwam de laatste tijd steeds vaker aan de oppervlakte. Afgelopen vrijdag schreef ik erover. Ik trok een kaartje, dat zo treffend was. Daarna deed ik een ademsessie. Het thema was ‘own your voice’. Terwijl Fenneke ons begeleidde zorgde mijn adem, mijn lijf, voor zo’n mooie inzichten. Ik zag mezelf met een hoed en ik voelde dat het goed was.

Vandaag heb ik een hoed gekocht. Een HOED!!! Het staat me prachtig en ik voel me zo mooi.

Flyconceptstore in Heerlen, die de mooiste hoeden heeft, de leukste spulletjes, prachtige kleding en vooral heel veel liefde!